loader

Plastik Ambalaj Kullanmanın Faydaları…

  • Home
  • Blog
  • Plastik Ambalaj Kullanmanın Faydaları…
16Mayıs 2023

Plastik ambalaj, ürünleri çeşitli şekillerde korumamıza, muhafaza etmemize, depolamamıza ve taşımamıza olanak tanır.
Plastik ambalajlar olmadan, tüketicilerin satın aldığı pek çok ürün, eve veya mağazaya kadar gelemez veya tüketilecek veya kullanılacak kadar uzun süre iyi durumda kalamaz.


Neden Plastik Ambalaj Kullanmalıyız?


Her şeyden önce, plastikler, sundukları benzersiz fayda kombinasyonu nedeniyle kullanılır;

Dayanıklılık: Plastik hammaddesini oluşturan uzun polimer zincirleri, kırılmasını olağanüstü derecede zorlaştırır.
Plastik ambalajlar düşürüldüğünde tehlikeli parçalara ayrılmaz. Özellikle çocuklar tarafından kullanılan, duşta veya halka açık yerlerde kullanılma ihtimali olan ürünler için kullanışlıdır.

Hijyen: Plastik ambalajlar, gıda maddeleri, ilaçlar ve farmasötiklerin ambalajlanması için idealdir. İnsan müdahalesi olmadan doldurulabilir ve kapatılabilirler. Kullanılan malzemeler, gerek plastik hammaddeleri gerekse katkı maddeleri, ulusal ve Avrupa Birliği düzeyindeki tüm gıda güvenliği mevzuatını karşılamaktadır. Plastik ürünler geleneksel olarak vücut dokusuyla yakın temas halinde tıbbi cihazlar olarak kullanılır ve hayat kurtarıcı kullanımlarında en yüksek güvenlik standartlarına uygundur.

Güvenlik: Plastik ambalajlar kurcalanmaya karşı korumalı ve çocuklara karşı dayanıklı kapaklarla üretilebilir ve kullanılabilir. Paketin şeffaflığı, kullanıcıların satın almadan önce malların durumunu incelemelerini sağlar.

Hafiflik: Plastik ambalaj öğelerinin ağırlığı düşüktür ancak mukavemeti yüksektir. Bu nedenle, plastikle paketlenmiş ürünlerin tüketiciler ve dağıtım zincirindeki personel tarafından kaldırılması ve taşınması kolaydır.

Tasarım Özgürlüğü : Endüstride kullanılan enjeksiyon ve üflemeli kalıplamadan ısıyla şekillendirmeye kadar uzanan bir dizi işleme teknolojisi ile birleştirilen malzemelerin özellikleri, sonsuz sayıda paket şekli ve konfigürasyonunun üretilmesini sağlar. Ek olarak, kapsamlı renklendirme olanakları ve baskı ve dekorasyon kolaylığı, tüketici için marka tanımlamasını ve bilgilenmesini kolaylaştırır.

Kaynak: https://www.bpf.co.uk/plastipedia/applications/about_plastics__packaging.aspx