loader

İlaç Sektöründe Çocuk Korumalı Ambalaj Pazarı…

  • Home
  • Blog
  • İlaç Sektöründe Çocuk Korumalı Ambalaj Pazarı…
22Ağustos 2023

Tüm dünyada çocukların ilaçlara kontrolsüz olarak erişimi hala büyük bir problem. Sadece Amerikada son 5 yıl içinde ilaç zehirlenmesinden hayatını kaybeden 5 yaş altı çocuk sayısı 731, tüm dünyayı düşündüğünüzde korkunç bir tablo ile kaşı karşıya olduğumuz bir gerçek.
Tüm dünyayı tehdit eden ve önlenebilir çocuk ölümleri listesinde üst sıralarda olan yüksek dozda kontrolsüz ilaç kullanımı çocuk korumalı ambalaj kullanımının artması ile tamamen olmasa da büyük ölçüde önlenebilmektedir.


Küresel çocuk korumalı ambalaj pazarının değeri 2021 yılında 21,2 Milyar USD olarak gerçekleşmişti. 2022’den 2030’a kadar %5,9’luk bir Bileşik Büyüme Oranı ile genişleyeceği tahmin ediliyor. Küresel, çocuklara dayanıklı ambalaj pazarının 20230 sonunda 40,1 Milyar USD değerine ulaşması bekleniyor.

Çocuğa Dayanıklı Ambalaj, 52 aydan küçük bir çocuğun zamanında açması zor olan bir ambalaj kategorisidir. Çocuklara Dayanıklı Ambalaj, çocukları potansiyel olarak tehlikeli ürünlerden uzak tutmayı amaçlamaktadır. Çocuklara Dayanıklı Ambalaj, beş yaşın altındaki çocukların, ambalajlı ürünlerin içinde saklanan tehlikeli ve tehlikeli maddeleri açıp erişmesini zorlaştırmak için yapılmıştır.


Yetişkinler bu tarz ambalajları kolaylıkla kullanabilir ancak gençler ve yaşlılar açmakta zorluk yaşayabilirler. Çocuk korumalı ambalajlar ilaçlara ulaşımı zorlaştırıyor ancak yetişkinlerin bunları kullanmasını imkansız hale getirmiyor. Çocuk korumalı ambalaj, çocuklarda yanlışlıkla ağızdan reçeteli ilaç alımı riskini azaltır. Çeşitli tehlikeli maddelerin ambalajlanması konusunda artan tüketici farkındalığı, Çocuk korumalı ambalajlara yönelik küresel pazarın önemli ölçüde büyümesine yardımcı oluyor.


Çocuk korumalı ambalaj pazarı, çocukların zehirlenmesini önlemek için Çocuk korumalı ambalajların yaygın kullanımıyla hareketleniyor ve bu da sektörün önümüzdeki yıllarda büyümesine yardımcı olacak. Çocuk ölümlerini azaltma ihtiyacına artan ilginin, dünya çapında önemli bir ürün yaygınlaşmasına yol açacağı tahmin edilmektedir.

www.linkedin.com/pulse/child-resistant-packaging-market-key-players-latest-trends-varak/