loader

Medikal Ambalaj Tasarımı ve Önemi!

  • Home
  • Blog
  • Medikal Ambalaj Tasarımı ve Önemi!
30Kasım 2022

TIP, sadece insanoğlunun değil, her canlının yaşamında hayati role sahiptir. Tıp alanının olmazsa olmazı “İlaç”tır ve bununla ilgili olarak üretim süreci veya paketleme, rekabetçi pazarda başarıya ulaşmada önemli bir rol oynamaktadır .
Herhangi bir ilaç veya ilaç kutusu tasarımı söz konusu olduğunda , paketleme her işlem aşamasında önemli bir rol oynar. Bununla birlikte, paketleme yalnızca pazarlama karmasının bir bölümü değildir, aynı zamanda ürün nitelikleri, uygulama ve raf ömrü için esasen bir bileşendir.
Bununla birlikte, tıbbi ambalaj tasarımında , ambalaja yönelik tasarımlar yapılmadan önce birçok unsurun dikkate alınması gerekir.
İlaç markalaşmasında diğer sektörlerin dışında genel olarak temiz, minimalist ve steril estetik olmak üzere üç bileşen takip edilmektedir . Ancak günümüzde birçok yiyecek-içecek firmasının da medikal markalaşma stratejilerine geçtiğini ve beklenenin tersi tarzları tercih ettiğini gözlemleyebiliyoruz.


İlaç Ambalaj Tasarımı Neden Önemlidir?
İlaç ticaretinde, paketleme veya etiketleme, üretimden nihai kullanıma kadar kritik ve esastır. İyi ve standart bir ambalaj her zaman müşteri çekebilir, işletmeye de hayat verir .
Uygun bir paketleme, ilacı yalnızca fiziksel hasardan değil, aynı zamanda biyoremediasyondan da korur. Aslında, hassas ilaçlar ışıktan, sudan yeterli koruma gerektirir ve ayrıca maruz kalan diğer maddelere yakın olmalıdır.
Farmasötik ambalaj tasarımı söz konusu olduğunda, ambalajın da uygun kalite standartlarını karşılaması gerekir. Alanın yeterli şekilde uygulanması, açık etiketleme için tahsis ve ambalaj üzerindeki ürünle ilgili bilgilerin ambalaj tasarımı sırasında dikkate alınması gereken önemli unsurlardır.

Başarılı İlaç Ambalaj Tasarımının Unsurları
Şimdi bu blogun en kritik kısmına, yani etkili bir İlaç ambalaj tasarımı için uygulanması gereken farklı türde öğelere gelelim :

Kaynak: https://www.designerpeople.com/blog/pharma-medicine-packaging-design-guide/